Szűrt Kókuszolaj – nem hidrogénezett – Súly: 1kg
Szűrt Kókuszolaj – nem hidrogénezett – Súly: 1kg
A szűrt kókuszolajnak enyhébb az íze és szaga, mint a teljes spektrumú (nem szűrt) kókuszolajnak. Ez azt jelenti, hogy sokkal könnyebben alkalmazható az ételkészítés során, különösen olyan ételek esetén, ahol az erős kókusz íz nem szeretnénk érezni.
1 990 Ft
Elfogyott
További információk
Tömeg | 1 kg |
---|
Utánvétes fizetés
Bankkártyás fizetés elérhető
Házhozszállítás 1-3 munkanap
Online bankkártyás fizetés a Barion rendszerén keresztül. Nem kötelező regisztrálni! 100%-ban BIZTONSÁGOS FIZETÉS!
Szűrt Kókuszolaj - nem hidrogénezett
A szűrt Kókuszolaj nem hidrogénezett és tartalmaz: 100 % szűrt, szagtalanított, vegyszermentes sajtolásból származó kókuszolajat.
Átlagos tápérték 100 g-ban: energia 3700 kJ/884 kcal, zsír 100 g, amelyből: telített zsírok 92 g, szénhidrát 0 g, amelyből: cukrok 0 g, fehérje 0 g, só 0 g.
A kókuszolaj vagy másik nevén a kókuszzsír a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyert zsiradék. Nemcsak fogyasztásra alkalmas, hanem gyógyszerként, gyógyhatású készítményként is kiváló, remek kozmetikai alapanyag, sőt az ipar számára is nélkülözhetetlen.
A kókuszolaj legnagyobb részt közepes szénláncú zsírsavjainak köszönheti számos jótékony hatását. A laurin és kaprilsav mellett megtaláljuk még a kapronsavat (0,5-1%-ban); a mirisztinsavat (18%) vagy például a kaprinsavat (6-7%). Ezek összessége együtt játszik szerepet abban, hogy a kókuszolaj a szív –és érrendszeri megbetegedésekben, a krónikus fáradtságban szenvedőknek a cukor –és májbetegeknek; az emésztőrendszer tisztításában és a szépségüket ápolni kívánóknak is segítséget nyújthat.
A kókuszolajnak hidratáló és bőrápoló tulajdonságai vannak, így külsőleg is alkalmazható a bőrre. A bőr szempontjából a kókuszolaj nagyszerű hidratáló, erősen tartja a kötőszöveteket, ezáltal megelőzi a bőr megereszkedését, a ráncok kialakulását.
Számos pozitív tulajdonsága van:
- Hűtés nélkül is sokáig eláll
- Sütésnél újra felhasználható
- Nem avasodik
- Nem bomlik le hő hatására-nem képződnek transz-zsírsavak sütés közben (170-180°C-ig)
A szűrt kókuszolaj minősége annyival gyengébb, hogy a szűz zsírban található fitonutriensek a tisztítási eljárás során megsemmisülnek, de a zsír minősége, zsírsavprofilja, és összességében az élettani hatása teljesen azonos a szűz kókuszzsíréval.
Nincs kókusz íze vagy illata, 25°C alatt dermedt és fehér, 25°C felett elkezd felolvadni, színe sárga. Magas az MCT (közepes láncú trigliceridek) tartalma, melyet gyors energiaforrásként hasznosíthatunk. Száraz helyen tartandó!
Kókuszolaj rendelés nyáron:
A meleg időre való tekintettel, csak saját felelősségre tudjuk futárszolgálattal elküldeni a vödrös kókuszolajokat. Amennyiben a termék a szállítás során sérül, kifolyik, nem tudunk felelősséget vállalni a keletkezett kárért. A nyári melegben javasoljuk a kókuszolajok személyes átvétellel történő rendelését. Megértésüket köszönjük!
Nézd meg a többi Kókuszolaj termékünket is: https://parajdisotermekek.hu/termekkategoria/kokuszolaj/
További információk
Tömeg | 1 kg |
---|